Volonterske edukacije u osnovnim školama

Kroz jesensku 2019 u sklopu projekta „Tesla za Društveno korisno učenje“ održano je 40 volonterski edukacija o Orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi. Edukacije su se održavale na području Ličko senjske županije te je na istim sudjelovalo 809 učenika osnovnih škola. Kroz edukaciju učenicima su se prenosila znanja i iskustva HGSS-a o osnovama orijentacije i kako istu primijeniti u prirodi, o sigurnom kretanju u prirodi i opasnostima koje su prisutne, te što poduzeti u slučaju nesreće.

Kroz radionice učenicima su osigurani snack i osvježenje, prigodna majica, edukativna knjižica o Orijentaciji i sigurnom kretanju u prirodi te kompasi.

Osnovne škole koje su sudjelovale na edukacijama : OŠ Kralja Tomislava Udbina, OŠ Dr. Ante Starčevića Pazarišta-Klanac, OŠ Anž Frnakopan Kosinj, OŠ Dr. Franje Tuđmana Korenica, OŠ Donji Lapac, OŠ Plitvička Jezera, OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Lovinac, OŠ Karlobag, OŠ Dr. Jure Turića, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik. Ovim putem želimo zahvaliti svim ravnateljicama i ravnateljima te učiteljima osnovnih škola na odličnoj suradnji i susretljivosti.

Nadamo se da će HGSS Stanica Gospić nastaviti ovaj tip edukacija i u budućem razdoblju. Jer prevencija je najbolji alat sigurnosti.