Početak društveno korisnog učenja u HGSS-u

23.10.2018 u prostorijama HGSS Stanice Gospić održana je prva mentorska radionica u okviru aktivnosti projekta Tesla za društveno korisno učenje. Studenti prometnog smjera Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, pod mentorstvom profesora mr.sc. Josipa Burazer-Paveškovića su dobili priliku upoznati rad HGSS-a posebice u smislu izrade sigurnosnih karata te sustava koji HGSS koristi u izradi istih.

Uvodnu radionicu izrade sigurnosnih karata vodio je dr.sc. Nikola Šimunić prezentirajući alate i nova znanja koje će studenti usvojiti kroz mentorski program koji će se provoditi sljedeća 3 semestra u prostorijama HGSS Stanice Gospić, a sve u dobrom duhu stvarne implementacije Društveno korisnog učenja na konkretnom primjeru u ovom slučaju izrade sigurnosne karte južnog Velebita.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 4.: Dobro upravljanje te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn).