Održan drugi Sajam udruga s područja LAG-a LIKA

U okviru nacionalne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2019. i kao jedna od aktivnosti projekta Tesla za društveno korisno učenje, jučer je u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću održan drugi Sajam udruga.
Sajmu je prisustvovalo ukupno 14 organizacija civilnog društva s područja LAG-a LIKA.

Sve prisutne uvodno je pozdravila Ivana Starčević, mag.ing.agr., Voditeljica Lokalne akcijske grupe Lika istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s udrugama kao važan čimbenik razvoja civilnog društva jednog područja, te uspješnost sada već druge godine provedbe projekta Tesla za društveno korisno učenje. Prisutnima se obratila i Martina Jurković, bacc.ing.traff, Voditeljica projekta koja je i otvorila Sajam: “Ne smijemo zaboraviti da je timski rad naša super moć, koju kada dijelimo – činimo snažnijom. Udruge su predstavnici i saveznici društva u cjelini djelujući u skladu sa svojom općom misijom, a to je zastupanje interesa i prava građana u cilju društvenog napretka.” Sajmu su prisustvovali i partneri projekta Tesla za društveno korisno učenje – Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću i Hrvatska gorska služba spašavanja (Stanica Gospić).

Otvorenje Sajma udruga svojim su nastupom uveličali članovi HKUD-a Široka Kula kao reprezentativni predstavnici tradicionalnog dijela organizacija civilnog društva na čelu s Voditeljem Ivanom Starčevićem. 

Također, prezentiran je dosadašnji tijek provedbe projekta te aktivnosti koje slijede, a uslijedila je i panel rasprava gdje su jedni od ključnih dionika u projektu – studenti, imali priliku izraziti svoje dojmove vezane za aktivnosti u projektu kao i predložiti neke nove ideje za buduće aktivnosti i suradnju. Kroz cijelo vrijeme trajanja Sajma sudionici su mogli posjetiti informativne štandove udruga te se upoznati s njihovim radom.